De zoektocht naar de perfecte match

#theperfectmatch #doenwatjeleukvindt #doenwaarjegoedinbent

Zit jij al in de perfecte match? Doe jij wat je leuk vind en waar je goed in bent?

Als ik naar mijzelf kijk is mij doen wat je leuk vindt, steeds duidelijker geworden. Na een dienstverband van ruim 10 jaar bij dezelfde werkgever ging ik mij steeds meer afvragen; Is dit nog wel de organisatie waar ik mijn toekomst zie? Na verschillende punten op een rijtje te hebben gezet, kwam ik tot de conclusie dat dit niet het geval was. Hoe ga je dan te werk? Het eerste wat ik ben gaan doen is op de verschillende bekende vacaturewebsites gaan kijken. Vervolgens ben ik mijn contacten op Linkedin nagegaan en heb ik bekeken of daar mogelijkheden waren. Deze bleken er te zijn en al snel volgde mijn eerste gesprek. Na mijzelf goed te hebben ingelezen en mij verder goed te hebben voorbereid, kon ik onderweg naar Poeldijk. Het was nogal een stap, want een nieuwe uitdaging is altijd spannend. Maar toen ik binnenstapte voelde het al direct goed. Nu dat ik hier een jaar werkzaam ben, raak ik steeds meer overtuigd van #theperfectmatch.

De perfecte match staat voor mij weer elke dag centraal bij hetgeen wat ik doe. De werkgevers en de werkzoekenden op de juiste manier samenbrengen. Kandidaten écht persoonlijk leren kennen en ze daardoor te kunnen verrassen met andere inzichten. Zo probeer ik out-of-the box te denken en vacatures aan te dragen waar ze zelf niet direct aan zouden denken, maar die wel passend zijn.

Vanaf 1 maart zijn we gestart met WePeople en doe ik inmiddels ook weer waar ik goed in ben. Namelijk het samenbrengen van werkgevers en werkzoekenden met alle nieuwe energie die ik heb gekregen/opgedaan.

Moraal van mijn verhaal: Eens in de zoveel tijd is het goed om alles goed voor jezelf op een rijtje te zetten. Werk je nog steeds bij de goede werkgever en in de juiste functie? Heb je plezier in wat je doet? Mocht je twijfelen bij het beantwoorden van deze vragen of mochten de antwoorden “nee” zijn. Schroom niet om contact met ons op te nemen via mail, telefoon, Whatsapp of desnoods via flessenpost en wie weet zit jij straks in #theperfectmatch.

4-6-2018

Peter Hoogerwerf
Talentmanager werving & selectie

Lees hier meer over Peter.

Snel zoeken

Job Search Agent
Mis geen nieuwe droombanen en maak nu een job alert aan!