Hoe bereik en verleid je talent?

Het zal je niet ontgaan zijn dat de huidige arbeidsmarkt krap is. Door de florerende economie blijven de banen toenemen, terwijl de beroepsbevolking gestaag afneemt (CBS, 2018). Deze trends zullen wellicht niet nieuw voor je zijn, maar heb jij je wervingsproces hier al op afgesteld? Uit onderzoek van Indeed bleek in 2017 dat 74% van de mensen open staat voor iets nieuws. Van hen is 80% 'latent' werkzoekend. Dit zijn personen die niet actief op zoek zijn, maar wel zeggen de arbeidsmarkt in de gaten te houden. Ervan uitgaande dat in 2018 deze cijfers ongeveer gelijk zijn, is jouw toekomstige 'talent' wellicht in deze grote vijver te vinden. Om een vacature in te vullen, is het zaak om bij deze latent werkzoekenden de vacature onder de aandacht te brengen.

Vanuit de marketingwereld kunnen we leren dat er minimaal 7 contactmomenten nodig zijn om een persoon te verleiden een aankoop te doen. Ook in de Werving & Selectie wereld kan je deze wet toepassen. Kandidaten die nog geen connectie met je organisatie hebben, zullen minder snel bij je solliciteren. Om deze personen te overtuigen zijn meerdere contactmomenten nodig. Digitale media, zoals social media en jobboards, doen zeker hun bijdrage, maar een combinatie van meerdere kanalen zorgt ervoor dat je vacature vaker passeert.

WePeople kan je helpen met het creëren van deze contactmomenten. Met onze kennis van de doelgroep, de digitale media, maar ook door middel van de Talentenkrant die in juni weer zal uitkomen. Vanaf € 75,- excl. BTW heb je een advertentie in onze krant die verspreid zal worden onder 50.000 huishoudens. Heb je interesse? Laat het ons weten en we bespreken graag wat we nog meer voor je kunnen betekenen! Heb je de krant de vorige keer gemist? Via de volgende link kan je een digitaal exemplaar terug vinden: https://www.wepeople.nl/news.html.

Wij zijn bereikbaar op 088 - 37 44 502, info@wepeople.nl of laat ons jou terug bellen.

09-05-2018

Winny van Heijningen
Talentmanager vacaturebank

Lees hier meer over Winny.
Snel zoeken

Job Search Agent
Mis geen nieuwe droombanen en maak nu een job alert aan!