Al sinds 1959 is het familiebedrijf SO (Smaal Orchideeën) natural actief binnen de Nederlandse markt. Ooit begon het bedrijf met het telen van groenten. Vele jaren later stapte zij over naar het kweken en verhandelen van phalaenopsis orchideeën. Tegenwoordig mag SO natural zich een van de meest duurzame en grootste potorchideeënkwekerijen ter wereld noemen. Een titel waar SO natural trots op is.

14 miljoen phalaenopsis orchideeën
Met 20 hectare aan glas en 2 hectare aan kweekteelt produceert SO natural 'op jaar basis' veertien miljoen phalaenopsis orchideeën.
SO natural is in staat om duurzaam en milieuverantwoordelijk te produceren doordat zij gebruik maakt van meerdere verdiepingen in een gebouw. Dit klinkt logisch, maar is uitzonderlijk binnen de markt waarin SO natural actief is. De bovenste laag is voor de kweekteelt en in de onderste laag zijn de afleverhal, het kantoor en logistiek terug te vinden.

SO natural werkt met een regenwateropslag en wekt haar eigen energie op. De door SO natural opgewekte energie wordt teruggeleverd aan energieleveranciers en kan per jaar circa 10.000 huishoudens onderhouden. Hierin is het bedrijf één van de voorlopers in de tuinbouwmarkt. “Wij willen aan de vraag en kwaliteitseisen van de klant voldoen, maar ook voor onze volgende generaties blijven zorgen” stelt algemeen directeur Martin Smaal.

Deel dit bedrijf

Snel zoeken

Job Search Agent
Mis geen nieuwe droombanen en maak nu een job alert aan!