Greep uit de dag van een Recruiter

Ben jij op zoek naar een nieuwe job? En heb je enige ervaring in de werving en selectie en/of uitzendbranche? Heb je een relevante HBO-opleiding afgerond? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Hoe ziet een werkdag eruit?
Als je ’s morgens je computer opstart, check je eerst je e-mail. Je bekijkt welke kandidaten zich hebben ingeschreven en leest hun profielen aandachtig door. Als je denkt dat er een geschikte kandidaat bij zit, bel je deze op voor een telefonische intake. Als de kandidaat interessant genoeg is, nodig je hem of haar uit voor een kennismakingsgesprek en bevestigt dit via de mail. Vervolgens bekijk je of er nog nieuwe vacatures op de website zijn geplaatst bij klanten met wie je samenwerkt. Tevens of er nog nieuwe vacatures zijn doorgegeven. Als dit het geval is, plaats je deze vacatures op de website van WePeople en op die van verschillende jobboards. Je gaat direct na of er nog kandidaten op gesprek zijn geweest bij jou die je zou kunnen voorstellen voor de functies die sinds kort openstaan bij deze opdrachtgevers. Vervolgens check je welke kandidaten de vorige dag op gesprek zijn geweest bij een klant. Heb je al een terugkoppeling gehad van de kandidaat en van zijn of haar gesprekspartner? Zo niet, dan bel je op om te vragen hoe de kandidaat het gesprek heeft ervaren. Je vraagt direct na wat er is afgesproken met de opdrachtgever en hoopt dat hier een mooie plaatsing uitkomt.

Lunchtime
Dan is het al tijd voor de gezamenlijke lunch. Met het team, dat bestaat uit zes personen, leg je het werk voor een half uurtje neer om te pauzeren. Als je liever buiten een rondje loopt, samen met een aantal collega’s, kan dit natuurlijk ook. Na de lunch heb je een intake gesprek. Je bereidt je voor op het gesprek, maakt kennis met een nieuwe kandidaat en stelt na het gesprek direct het profiel op dat je wilt voorleggen bij opdrachtgevers. Je hebt nog precies in je gedachten wat jullie hebben besproken en zorgt ervoor dat je een zo compleet mogelijk profiel opstelt. Als je dit hebt gedaan, stel je de kandidaat voor bij de opdrachtgevers. Eind van de middag ga je langs bij een nieuwe opdrachtgever. Je maakt kennis met hem of haar en legt uit hoe je te werk gaat als je voor deze nieuwe klant op zoek gaat naar een nieuw personeelslid. Jouw dag zit er alweer op. Je checkt op je telefoon in de auto (wanneer je uiteraard nog stil staat) nog even of je nog mails hebt ontvangen die je nu moet beantwoorden of dat dit kan wachten tot de volgende dag en je gaat met een voldaan gevoel naar huis.

Is dit het dan? Nee, zeker niet! Er is ruimte voor jouw eigen ontwikkeling
En wat betekent dit dan voor jou? Bij WePeople is er ruimte voor jou eigen ontwikkeling en eigen inbreng, met andere woorden: je hebt de vrijheid om de functie naar jouw inzicht in te vullen. Heb je ideeën die je wilt implementeren of heb je een geniaal idee om de processen te beteren? Of gaat het lampje bij jou branden als het gaat over business development? Gooi jouw ideeën op tafel, bespreek ze met het team. Als er goedkeuring is van de Teamleider en/of de Directeur, zet je zelf de stappen in de juiste richting om van jouw idee werkelijkheid te maken.

Ben je benieuwd naar de vacature? Klik dan hier! Wij horen graag van je!

Snel zoeken

Job Search Agent
Mis geen nieuwe droombanen en maak nu een job alert aan!