Doen waar je goed in bent, doen wat je leuk vindt

Dat zijn twee uitspraken die we gebruiken voor communicatie-uitingen van WePeople. Uitspraken waar wij achter staan, uitspraken die werkelijkheid zouden moeten zijn voor iedere werknemer.

Iedereen heeft een andere reden om naar het werk te gaan. De één werkt simpelweg bij een organisatie omdat er geld in het laadje moet komen. Een ander gaat naar zijn werk omdat hij carrière wil maken en weer een ander gaat naar zijn of haar werk omdat hij iedere dag met zijn passie bezig wil zijn. In elk geval is volgens ons het belangrijkste dat je plezier hebt in je werk. Je brengt immers veel tijd door op je werk. Volgens het CBS werkt ruim de helft van de werkenden 35 uur of meer. Het zou toch krom zijn als je elke dag met tegenzin naar je werk gaat, als je de meeste tijd van de week -buiten de uren om die slaapt- doorbrengt op je werk?

Huub van Zwieten is directeur van TalentFirst, spreker en bestselling auteur. Het is zijn missie ‘om grijze muizen te bevrijden en bevlogen, gekleurde muizen te creëren.’ Hij schreef diverse boeken om deze missie te verwoorden. Eén van zijn bekendste boeken is: 365 vakantiedagen. “Waar het om gaat is dat je ook van werken een ‘vakantiegevoel’ kan krijgen. En wat doe je op vakantie? Ontspannen, leuke dingen… Natuurlijk heb ook ik wel eens een offday. Maar als dat er teveel worden, zit ik niet meer op de juiste plek. ‘365 vakantiedagen’ kun je opvatten als werk doen waar je goed in bent, waar je energie van krijgt en je zelfs zou doen als je er geen geld voor kreeg. Ga op zoek naar een omgeving waar je zoveel mogelijk kan inzetten wat jij te bieden hebt.” Aldus Huub.

Het begint met de juiste intuïtie mindset
In een interview werd de volgende vraag aan Huub gesteld: Wat is jouw wijze les voor starters en young professionals? “Heb je een passie, maar ben je bang dat het niet realistisch is om daar je werk van te maken? Begin dan eerst om dat te betwijfelen. Uiteindelijk gaat het om de juiste mindset. Je moet er zelf in geloven dat er werk bestaat dat je enerzijds heel leuk vindt en waar je anderzijds geld mee kan verdienen.”

Kom in actie en vind je droombaan
En hoe vind je dan die droombaan? “Je moet eerst inzicht krijgen over wat je te bieden hebt”, vertelt Van Zwieten. “Wat zijn dingen die echt dicht bij jou liggen? Waar word je enthousiast van? Wat triggert je? Wat zou er gebeuren als je jezelf echt helemaal mee naar je werk nam, in al je facetten? Als je iets heel gaaf vindt, neem dat als gegeven aan en kijk hoe je daar iets waardevols mee kunt doen. Ik geloof dat als je ergens heel erg vastberaden over bent, het ook gaat lukken. Vaak zit het ‘m ook in combinaties van je droom en wat je al hebt. Zet stappen, hoe klein soms ook, die je dichter bij je passie brengen. Wuif vooral niet iets te snel weg. Er dienen zich altijd onverwachte mogelijkheden aan.”

Ben je benieuwd naar het boek ‘365 dagen vakantie’? Klik hier om het boek gratis te downloaden.

(Bron: Carreerwise)


Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan kunnen wij je helpen!
Neem contact met Maaike op via info@wepeople.nl of via 088-3744502.

Snel zoeken

Job Search Agent
Mis geen nieuwe droombanen en maak nu een job alert aan!