Mijn naam is Yosta van Leeuwen-Snoep en ik werk als HR specialist bij Business People. Mijn passie en persoonlijke drijfveer is ontwikkeling. Daarnaast streef ik ernaar om anderen om mij heen, op werkgebied, in hun kracht te laten staan (datgene wat hen energie geeft), vertrouwen hierin te geven en in te laten zien dat zij als mens precies goed zijn zoals ze zijn. Dit komt voort uit mijn persoonlijke reis en ontwikkeling. Dat ging met vallen en opstaan (en nog steeds), wat niet altijd even makkelijk is (en was). Tegelijkertijd vind ik persoonlijke groei en de levenservaring die het mij geeft het mooiste wat er is. Dat brengt mij op hoe wij onze medewerkers inzetten op de juiste plek binnen de organisatie door middel van Talentmanagement.

Talentmanagement, een term die je de laatste tijd veel hoort. Maar wat is dat nu eigenlijk precies? Wanneer je de vertaling op zoekt, krijg je verschillende definities en wijzen waarop organisaties omgaan met talent. In dit stuk vertel ik over onze visie op het gebied van talent. Binnen Business People geloven we in de kracht van samen. Wanneer je investeert in je personeel, volgen de resultaten (en daarmee de groei van je organisatie) vanzelf. Maar hoe doe je dat precies, investeren in je personeel en je personeel inzetten op zijn of haar talent?

Aan de basis
Het begint bij vertrouwen. Vanuit deze basis is groei en ontwikkeling mogelijk. Leren gaat namelijk met vallen en opstaan. Hoe meer fouten je maakt, des te meer je leert. Daarmee is het wel belangrijk dat een medewerker ook wíl leren van zijn fouten en je als werkgever ruimte geeft om fouten te maken. Vanuit dit vertrekpunt kan je ontdekken wat nu precies je talenten zijn, waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. Wij vinden het belangrijk dat je hierin ondersteunt wordt door middel van gesprekken met je leidinggevende en de mogelijkheid om (persoonlijke) trainingen en/of cursussen te volgen. Om dit vorm te geven, kiezen wij niet voor de traditionele functionering- en beoordelingsgesprekken, maar voeren wij ontwikkelgesprekken.

De praktijk
Goed, nu weet je precies wat je talent is; en nu? In de praktijk betekent dit dat wij op een afdeling soms schuiven met taken en werkzaamheden of dat een medewerker intern doorschuift. Het kan natuurlijk ook zijn dat iemand precies op de juiste plek zit. Een andere consequentie is dat een medewerker erachter komt dat zijn of haar talent buiten onze organisatie ligt. Uiteraard gaan wij dan ook flexibel om met deze vervolgstap in zijn of haar carrière. Ons uitgangspunt is natuurlijk wel om zoveel mogelijk talent te behouden. Vandaar dat onze focus in de werving en selectie ligt op de persoonlijkheid van een nieuwe medewerker. Past diegene bij onze kernwaarden en onze cultuur? Welke talenten heeft de nieuwe medewerker, in welke functie komen deze het beste tot uiting en waarin wil iemand zich ontwikkelen? Daarbij is de werkervaring of opleidingsrichting van minder belang. Deze vragen komen vervolgens terug in de ontwikkelgesprekken.

Het resultaat
Bij ons krijgen medewerkers de ruimte om zelf aan de slag te gaan met hun talenten en ruimte om nieuwe voorstellen of ideeën te delen over hoe iets beter (of anders) kan. Dit zorgt in de praktijk voor veel energie, een hoge betrokkenheid, samen kennis delen en uiteindelijk mooie bedrijfsresultaten. Dat is ons doel van Talentmanagement. En dat is waar wij als Business People voor staan.

Snel zoeken

Job Search Agent
Mis geen nieuwe droombanen en maak nu een job alert aan!