WeBlog

Wij helpen kandidaten en werkgevers graag verder door middel van onze blogs vol met Tips en Trucs.

#Durftevragen

Feedback vragen is altijd spannend. Feedback vragen op de inhoud van je CV misschien nog wel spannender. Een CV bevat persoonlijke en soms wellicht gevoelige informatie.

Lees verder

#Theperfectmatch

#theperfectmatch #doenwatjeleukvindt #doenwaarjegoedinbent
Zit jij al in de perfecte match? Doe jij wat je leuk vind en waar je goed in bent?
Lees Verder

Bekijk je Google CV

Feedback vragen is altijd spannend. Feedback vragen op de inhoud van je CV misschien nog wel spannender. Een CV bevat persoonlijke en soms wellicht gevoelige informatie. De stappen en keuzes die je gemaakt hebt in je leven staan opeens uitgeschreven op een papiertje. Echter, kan goede feedback op je CV net het verschil maken.
Lees Verder

Talentmanagement, wat is dat precies?

Talentmanagement, een term die je de laatste tijd veel hoort. Maar wat is dat nu eigenlijk precies? Wanneer je de vertaling op zoekt, krijg je verschillende definities en wijzen waarop organisaties omgaan met talent. In dit stuk vertel ik over onze visie op het gebied van tal

Lees verder

Hoe bereik en verleid je talent?

Het zal je niet ontgaan zijn dat de huidige arbeidsmarkt krap is. Door de florerende economie blijven de banen toenemen, terwijl de beroepsbevolking gestaag afneemt. Deze trends zullen wellicht niet nieuw voor je zijn, maar heb jij je wervingsproces hier al op afgesteld? Lees hier hoe je dit kan doen.

Lees verder

Op een zomerse dag liever buiten dan op kantoor

“Werknemers zijn minder productief in de zomermaanden”. Deze kop prijkte vorig jaar in de Belgische Metro. Dat de concentratie op kantoor minder wordt, vanwege een stralende zon, een quasi leeg kantoor en vrienden die foto’s sturen vanaf het terras kan ik begrijpen. Veel medewerkers zullen op een zomerse dag liever buiten zijn dan op kantoor. Lees hier meer over het motiveren van je medewerkers tijdens de zomer!

Lees verder

Talent in beeld

Lees hier de ervaring van Yvonne Beekenkamp in haar zoektocht naar een nieuwe baan, waarbij WePeople op haar pad kwam.

Lees verder

Dekt uw huidige vacaturetekst nog wel de lading?

De arbeidsmarkt is continue in beweging. Op dit moment staat onze website boordevol met vacatures. Wat ons opvalt is dat veel bedrijven al jarenlang dezelfde vacatureteksten gebruiken en komen de functiebenamingen niet overeen met de omschrijving van de tekst. Veel functies veranderen in de loop der jaren en waarschijnlijk ook de bijbehorende competenties. Maar hoe pak je het aan om de vacaturetekst te vernieuwen met een passende functienaam?

Lees verder
Snel zoeken

Job Search Agent
Mis geen nieuwe droombanen en maak nu een job alert aan!