WeBlog

Wij helpen kandidaten en werkgevers graag verder door middel van onze blogs vol met tips en tricks.

Doen waar je goed in bent, doen wat je leuk vindt

Bovenstaande quote gebruiken we veel bij WePeople. Er zijn verschillende beweegredenen voor mensen om elke dag naar hun werk te gaan. Met welke reden ga jij elke dag naar je werk? Heb je plezier in je werk? Doe jij op dit moment ook waar je goed in bent en hetgeen dat je leuk vindt? Lees verder voor meer inspiratie om dit doel te bereiken.  

Lees verder

Referentiecheck, ja of nee?

Voor iedere organisatie is het in een sollicitatietraject van belang om een goed beeld te krijgen van een sollicitant. Om te voorkomen dat je iemand aanneemt die bijvoorbeeld niet bij je organisatie past of niet over de juiste kwaliteiten beschikt, kan het nuttig zijn om een referent van een sollicitant te bellen. Maar dat gaat niet zomaar, hier zijn wel degelijk regels voor. Lees verder in deze blog, wat die regels precies inhouden.

Lees verder

Selecteren zonder vooroordelen

Discriminatie in de uitzendbranche is op dit moment een actueel onderwerp. Aanleiding hiervan is dat uitzendbureaus eerder dit jaar opnieuw negatief in het nieuws kwamen wegens discriminatie. Bij WePeople hebben we een anti- discriminatiebeleid waar we jullie graag in mee willen nemen. 

Lees verder

#Durftevragen

Feedback vragen is altijd spannend. Feedback vragen op de inhoud van je CV misschien nog wel spannender. Een CV bevat persoonlijke en soms wellicht gevoelige informatie.

Lees verder

Als je 100x zegt dat je het druk hebt, wordt het natuurlijk ook niet rustig!

Jessie Voois, communicatieadviseur bij Priva, schreef ter gelegenheid van de Talentenkrant van WePeople een column. Iedereen heeft het tegenwoordig druk druk druk, maar hoe ga je hier mee om? Klik op de button hieronder om het verhaal van Jessie te lezen.

Lees verder

Talentmanagement, wat is dat precies?

Talentmanagement, een term die je de laatste tijd veel hoort. Maar wat is dat nu eigenlijk precies? Wanneer je de vertaling op zoekt, krijg je verschillende definities en wijzen waarop organisaties omgaan met talent. In dit stuk vertel ik over onze visie hierop.

Lees verder

#Theperfectmatch

#theperfectmatch #doenwatjeleukvindt #doenwaarjegoedinbent
Zit jij al in de perfecte match? Doe jij wat je leuk vind en waar je goed in bent?

Lees Verder

Bekijk je Google cv

Feedback vragen is altijd spannend. Feedback vragen op de inhoud van je CV misschien nog wel spannender. Een CV bevat persoonlijke en soms wellicht gevoelige informatie. De stappen en keuzes die je gemaakt hebt in je leven staan opeens uitgeschreven op een papiertje. Echter, kan goede feedback op je CV net het verschil maken.

Lees Verder

Talent in beeld Remco Koornhof

Lees hier de candidate journey van Remco Koornhof tijdens zijn solliciatiepocedure via WePeople.

Lees verder

Werven via social media? Bekijk onze 11 tips

Sociale media inzetten voor het werven van personeel. Dat moet je strategisch aanpakken. Hoe doe je dat?
Lees verder voor onze 11 tips.

Lees verder

Timemanagement

Voor velen is het woord ‘Timemanagement’ een vreemd begrip. Wat betekent het nou eigenlijk? Timemanagement heeft als doel om de productiviteit te verhogen en zo efficiënt mogelijk de dag door te komen. Benieuwd naar tips omtrent dit onderwerp?

Lees verder

Talent in beeld Sam Lansen

Lees hier het succesverhaal van Sam Lansen. Hij vond via WePeople zijn droomjob!

Lees verder

“Energie krijgen? Daarvoor moet je weten wat je niet kan”

WePeople ging langs bij Marco Vijverberg. Hij is directeur van Euro West en actief als voorzitter van het wielercomité van Profronde Westland. Waar krijgt Marco energie van en hoe kan hij zijn energie verdelen over zóveel dingen die hij leuk vindt om te doen?

Lees verder

Doorgroeien binnen de organisatie

Naomi Boot schreef voor WePeople in de Talentenkrant van november 2019 over haar carrière bij haar werkgever Royal Lemkes. Benieuwd naar haar verhaal?

Lees verder

Talent in beeld Youri van der Borg

Youri van der Borg vond via WePeople een nieuwe baan. Benieuwd naar hoe hij deze heeft gevonden?

Lees verder

Ghosting

Dit is een nieuwe ‘trend’ op de arbeidsmarkt. Wat kun je hier als organisatie tegen doen? Onze collega Esmee schreef hier een blog over.

Lees verder

Volg je passie (of juist niet)

Esmee schreef een blog over je passie volgen, of dit juist niet doen. Benieuwd naar haar kijk hierop?

Lees verder

Hoe bereik en verleid je talent?

Het zal je niet ontgaan zijn dat de huidige arbeidsmarkt krap is. Door de florerende economie blijven de banen toenemen, terwijl de beroepsbevolking gestaag afneemt. Deze trends zullen wellicht niet nieuw voor je zijn, maar heb jij je wervingsproces hier al op afgesteld? Lees hier hoe je dit kan doen.

Lees verder

Op een zomerse dag liever buiten dan op kantoor

“Werknemers zijn minder productief in de zomermaanden”. Deze kop prijkte vorig jaar in de Belgische Metro. Dat de concentratie op kantoor minder wordt, vanwege een stralende zon, een quasi leeg kantoor en vrienden die foto’s sturen vanaf het terras kan ik begrijpen. Veel medewerkers zullen op een zomerse dag liever buiten zijn dan op kantoor. Lees hier meer over het motiveren van je medewerkers tijdens de zomer!

Lees verder

Hoe bereid je een sollicitatiegesprek voor?

Je hebt je cv opgestuurd, met eventueel een motivatiebrief erbij. En je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Gefeliciteerd! Maar hoe bereid je zo’n gesprek eigenlijk voor? Klik op de button hieronder voor onze tips.

Lees verder

Snelle cursus vacature schrijven

Wat mag wel en wat niet in een vacaturetekst? Wij zien dagelijks tientallen vacatures voorbij komen en willen jullie graag een aantal tips geven over het schrijven van effectieve vacatureteksten.

Lees verder

Talent in beeld Yvonne Beekenkamp

Lees hier de ervaring van Yvonne Beekenkamp in haar zoektocht naar een nieuwe baan, waarbij WePeople op haar pad kwam.

Lees verder

Ik sta, jij staat, wij staan

Shocking! 'Zittend werk is levensgevaarlijk, zitten kan je fataal worden, zitten is het nieuwe roken'. Deze uitspraken klinken wat overdreven, maar volgens het Zilveren Kruis is het de harde waarheid. Een gestrest en zittend leven heeft slechte invloed op de stofwisseling en verhoogt de risico’s op hart en vaatziekten. Bewegen moeten we, maar daar wordt vaak nog lacherig over gedaan. Hoog tijd dus om nieuwe gewoontes te introduceren.

Lees verder

Dekt uw huidige vacaturetekst nog wel de lading?

De arbeidsmarkt is continue in beweging. Op dit moment staat onze website boordevol met vacatures. Wat ons opvalt is dat veel bedrijven al jarenlang dezelfde vacatureteksten gebruiken en komen de functiebenamingen niet overeen met de omschrijving van de tekst. Veel functies veranderen in de loop der jaren en waarschijnlijk ook de bijbehorende competenties. Maar hoe pak je het aan om de vacaturetekst te vernieuwen met een passende functienaam?

Lees verder

Een greep uit de dag van een Recruiter

Ben jij op zoek naar een nieuwe job? En heb je enige ervaring in de werving en selectie en/of uitzendbranche? Heb je een relevante HBO-opleiding afgerond? Dan zijn wij op zoek naar jou! Lees snel verder om te lezen wat een Recruiter bij WePeople doet.

Lees verder

Hitte op de werkvloer

Is er warm weer op komst? Dan is het belangrijk extra aandacht te hebben voor de omstandigheden op de werkvloer. Benieuwd naar tips die je als ondernemer kunt gebruiken?

Lees verder

Wat verandert er voor ondernemers met de komst van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)?

Het kabinet introduceert per 1 januari 2020 een nieuwe wet. Deze heet de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Dit doet de overheid omdat ze de verschillen in kosten en risico’s tussen vaste en flexibele medewerkers wil verminderen. Benieuwd wat dit voor jou als ondernemer betekent?

Lees verder

Loading Energy

Een training over het onderhouden van je persoonlijke batterijen. 'Lekker vaag' dacht ik toen we begonnen, maar als je deze methode eenmaal snapt, is energiek en vitaal blijven een makkie! Lees hier hoe Elena Schouten dit doet.

Lees verder

"Hier krijg ik pas echt energie van!"

Daphne Sonneveld schreef een blog voor WePeople. Ze is 24 jaar en werkt nu 1,5 jaar als Marketing- en Communicatiemanager bij JPT Personal Training & Coaching. Benieuwd waar Daphne energie van krijgt? 

Lees verder

Vitaliteit op de werkvloer

Vitale mensen zijn doorgaans veel gelukkiger, gemotiveerder, energieker en productiever. Vitaliteit houdt dus in dat je vol energie, veerkrachtig en fit aan het werk kunt. Benieuwd naar de visie van onze collega Fayka hierop?

Lees verder

Talent in beeld Rowan van Dijk

Rowan vond een nieuwe baan via WePeople. Voor de Talentenkrant van maart 2020 schreef Rowan hierover een blog. Benieuwd naar haar succesverhaal in haar zoektocht naar een nieuwe job?

Lees verder

Blijven leren werkt aanstekelijk

Esmee Zegwaard van Westland Partners schreef voor de Talentenkrant van maart 2020 een column over ontwikkeling binnen de organisatie waar zij werkzaam is. Benieuwd naar haar verhaal?

Lees verder

Medewerkers binnenhalen en behouden

De jongere generatie staat erom bekend dat ze flexibel zijn. Twintig jaar aan de slag bij dezelfde werkgever is niet meer van deze tijd. Jobhoppen is tegelijkertijd een nieuw woord in de Dikke van Dale. Maar hoe kun je er als werkgever voor zorgen dat je nieuwe medewerkers aantrekt en deze ook binnenhoudt?

Lees verder

Snel zoeken

Job Search Agent
Mis geen nieuwe droombanen en maak nu een job alert aan!