WeBlog

Wij helpen kandidaten en werkgevers graag verder door middel van onze blogs vol met Tips en Tricks.

Doen waar je goed in bent, doen wat je leuk vindt

Bovenstaande quote gebruiken we veel bij WePeople. Er zijn verschillende beweegredenen voor mensen om elke dag naar hun werk te gaan. Met welke reden ga jij elke dag naar je werk? Heb je plezier in je werk? Doe jij op dit moment ook waar je goed in bent en hetgeen dat je leuk vindt? Lees verder voor meer inspiratie om dit doel te bereiken.  

Lees verder

Selecteren zonder vooroordelen

Discriminatie in de uitzendbranche is op dit moment een actueel onderwerp. Aanleiding hiervan is dat uitzendbureaus eerder dit jaar opnieuw negatief in het nieuws kwamen wegens discriminatie. Bij WePeople hebben we een anti- discriminatiebeleid waar we jullie graag in mee willen nemen.

Lees verder

#Durftevragen

Feedback vragen is altijd spannend. Feedback vragen op de inhoud van je CV misschien nog wel spannender. Een CV bevat persoonlijke en soms wellicht gevoelige informatie.

Lees verder

Als je 100x zegt dat je het druk hebt, wordt het natuurlijk ook niet rustig!

Jessie Voois, communicatieadviseur bij Priva, schreef ter gelegenheid van de Talentenkrant van WePeople een column. Iedereen heeft het tegenwoordig druk druk druk, maar hoe ga je hier mee om? Klik op de button hieronder om het verhaal van Jessie te lezen.

Lees verder

#Theperfectmatch

#theperfectmatch #doenwatjeleukvindt #doenwaarjegoedinbent
Zit jij al in de perfecte match? Doe jij wat je leuk vind en waar je goed in bent?

Lees Verder

Talentmanagement, wat is dat precies?

Talentmanagement, een term die je de laatste tijd veel hoort. Maar wat is dat nu eigenlijk precies? Wanneer je de vertaling op zoekt, krijg je verschillende definities en wijzen waarop organisaties omgaan met talent. In dit stuk vertel ik over onze visie op het gebied van tal

Lees verder

Bekijk je Google CV

Feedback vragen is altijd spannend. Feedback vragen op de inhoud van je CV misschien nog wel spannender. Een CV bevat persoonlijke en soms wellicht gevoelige informatie. De stappen en keuzes die je gemaakt hebt in je leven staan opeens uitgeschreven op een papiertje. Echter, kan goede feedback op je CV net het verschil maken.

Lees Verder

Talent in Beeld Remco Koornhof

Lees hier de candidate journey van Remco Koornhof tijdens zijn solliciatiepocedure via WePeople.

Lees verder

Werven via social media? Bekijk onze 11 tips

Sociale media inzetten voor het werven van personeel. Dat moet je strategisch aanpakken. Hoe doe je dat?
Lees verder voor onze 11 tips.

Lees verder

Hoe bereik en verleid je talent?

Het zal je niet ontgaan zijn dat de huidige arbeidsmarkt krap is. Door de florerende economie blijven de banen toenemen, terwijl de beroepsbevolking gestaag afneemt. Deze trends zullen wellicht niet nieuw voor je zijn, maar heb jij je wervingsproces hier al op afgesteld? Lees hier hoe je dit kan doen.

Lees verder

Op een zomerse dag liever buiten dan op kantoor

“Werknemers zijn minder productief in de zomermaanden”. Deze kop prijkte vorig jaar in de Belgische Metro. Dat de concentratie op kantoor minder wordt, vanwege een stralende zon, een quasi leeg kantoor en vrienden die foto’s sturen vanaf het terras kan ik begrijpen. Veel medewerkers zullen op een zomerse dag liever buiten zijn dan op kantoor. Lees hier meer over het motiveren van je medewerkers tijdens de zomer!

Lees verder

Snelle cursus vacature schrijven

Wat mag wel en wat niet in een vacaturetekst? Wij zien dagelijks tientallen vacatures voorbij komen en willen jullie graag een aantal tips geven over het schrijven van effectieve vacatureteksten.

Lees verder

Talent in beeld Yvonne Beekenkamp

Lees hier de ervaring van Yvonne Beekenkamp in haar zoektocht naar een nieuwe baan, waarbij WePeople op haar pad kwam.

Lees verder

Dekt uw huidige vacaturetekst nog wel de lading?

De arbeidsmarkt is continue in beweging. Op dit moment staat onze website boordevol met vacatures. Wat ons opvalt is dat veel bedrijven al jarenlang dezelfde vacatureteksten gebruiken en komen de functiebenamingen niet overeen met de omschrijving van de tekst. Veel functies veranderen in de loop der jaren en waarschijnlijk ook de bijbehorende competenties. Maar hoe pak je het aan om de vacaturetekst te vernieuwen met een passende functienaam?

Lees verder

Een greep uit de dag van een Recruiter

Ben jij op zoek naar een nieuwe job? En heb je enige ervaring in de werving en selectie en/of uitzendbranche? Heb je een relevante HBO-opleiding afgerond? Dan zijn wij op zoek naar jou! Lees snel verder om te lezen wat een Recruiter bij WePeople doet.

Lees verder

Snel zoeken

Job Search Agent
Mis geen nieuwe droombanen en maak nu een job alert aan!